Den ultimata checklistan för nyblivna föräldrar

The Ultimate New Parent Checklist

Väntar du otåligt på att din lilla bebis ska komma till världen? Är det första gången du blir förälder? Förstagångsföräldrar upplever en mängd känslor som sträcker sig från glädje och lycka till ren skräck och stress över hur de kommer att klara sig som förälder. En stor del av den stressen beror på att de inte vet vad de kan förvänta sig. De vill förbereda sig för sitt lilla barn, men hur gör de det när de aldrig har upplevt föräldraskap tidigare?

Det finns inget behov av all ångest när det gäller beredskap eftersom vi har precis den lista som du kan arbeta utifrån. Den här ultimata checklistan för nyblivna föräldrar innehåller allt du behöver.

Inget behov av att överdriva med kläder

Det är mycket vanligt att nyblivna föräldrar vill fylla på med bedårande nyföddhetskläder så fort de får veta att de är gravida, men det är inte nödvändigtvis en bra plan. Chansen är stor att de nyfödda kläderna bara kommer att passa under en mycket kort tid, och föräldrar bör fokusera mer på att hålla barnet bekvämt och i kläder som är lätta att ta av för blöjbyten. Med andra ord finns det ingen anledning att överdriva när det gäller kläder.

Några av de viktigaste plaggen som du vill ha flera av är bland annat

Utrusta barnkammaren med de viktigaste möblerna

Den goda nyheten är att när det gäller möbler behöver du inte så många saker. Du behöver en vagga och spjälsäng för de första veckorna/månaderna, en spjälsäng (överväg en konvertibel som växer med dem), en amningsstol och ett skötbord. Du kanske också vill köpa en byrå för att förvara kläder och andra viktiga saker i.

Glöm inte att också köpa sängkläder (lakan) till vaggan och spjälsängen. Du vill köpa tillräckligt med lakan så att du alltid har minst ett par rena för när en blir smutsig.

Flaskor och/eller amningsartiklar kan köpas i förväg

Amningstillbehör kan vara ett stort mysterium för nyblivna föräldrar, vilket är förståeligt. Faktum är att du kan ha planer på att bara amma, bara flaskmata, använda en viss färdigblandad modersmjölksersättning och så vidare, men innan den lilla kommer vet du inte säkert vad som kommer att fungera.

Därför är det bra att ha ett lager med det viktigaste så att du är beredd på allt under de första veckorna. Bland tillbehören för matning bör det finnas flaskor avsedda för nyfödda, en torrblandning, en skurborste för flaskor, en mängd olika bröstvårtor och ett torkställ för flaskor. Och för mammor som vill prova att amma behöver du också amningsinlägg, en bröstpump, förvaringspåsar för bröstmjölk och ett amnings- och amningsskydd.

Glöm inte ett annat praktiskt matningstillbehör - flera haklappar som är lätta att tvätta. Bambu är ett bra material att välja eftersom det är lätt för den lilla och samtidigt tål att tvättas.

Viktiga produkter för blöjbyten att fylla på lagret med

Blöjor kommer att vara en av de mest använda sakerna under de första veckorna och månaderna med dina små. Nyblivna föräldrar blir ofta förvånade över hur många blöjbyten som krävs på en dag. Generellt sett behöver nyfödda blöjor bytas ungefär en gång var 1-3:e timme. När de blir äldre minskar frekvensen, men det kommer ändå att dröja ett tag innan du behöver betydligt färre blöjor.

Se till att ha Det är klokt att köpa blöjor innan ditt barn kommer, men köp inte för många i storlek 1. De kommer bara att passa barnet de första veckorna. Om ditt barn är lite större kan det vara mindre. Istället kan det vara vettigare att fylla på lagret med storlek två och bara ett eller två paket med storlek ett.

Andra viktiga saker för blöjbyten är t.ex:

  • Våtservetter för barn
  • Kräm för att förhindra utslag
  • Soptunna för blöjor
  • Vattentät skötbädd

Babyutrustning som du behöver när du lämnar huset

Visst, du kanske planerar att tillbringa mycket tid hemma under de första dagarna och veckorna efter att ditt barn har kommit, men du kommer att behöva lämna huset så småningom. Det innebär att du behöver babyutrustning som är avsedd för att transportera dem. Du behöver en barnvagn och en bilbarnstol för nyfödda (i förekommande fall).

Vi rekommenderar att du tar dig tid att undersöka båda innan du gör ett köp, eftersom det finns så många funktioner som erbjuds nuförtiden. Du vill vara säker på att du får något som uppfyller dina behov och önskemål.

Diverse artiklar som fortfarande finns med på listan

Även om kategorin "diverseartiklar" kanske inte verkar viktig, är de mycket viktiga när det gäller att förbereda sig för en bebis. Var och en av dessa artiklar kommer att öka ditt barns komfort, säkerhet och säkerhet.

Här är en titt på några av de viktigaste diverseartiklarna:

  • Babyvakt(ar)
  • Ljudmaskin för barnkammaren
  • Nattlampa för barnkammaren
  • Sittvagn för baby
  • Badutrustning (tvål, handdukar, tvättlappar, babybadkar och vattenleksaker)
  • Dummies
  • Termometer
  • Nagelklippare för bebisar
  • Leksaker och skallror

Att vara förberedd hjälper till att lugna nerverna

Genom att följa denna checklista kan du förbereda dig bättre inför barnets ankomst, vilket i sin tur hjälper dig att lugna nerverna.

Läsning nästa

All You Need to Know About Long-Haul Travelling with Your Little One

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.