Den kompletta guiden till bambukläder för barn

The Complete Guide to Bamboo Clothing for Children

Hur många gånger har du inte strykt din hand över ditt barns hud och bara insett hur mjuk den är? Bebisar är kända för sin silkeslena hud, men den är också ganska känslig. Saker som kanske inte stör dig kan orsaka irritation, utslag och obehag för din lilla bebis. Av dessa skäl är det viktigt att vara kräsen när det gäller vilka kläder du klär dem i.

För de föräldrar som ännu inte har utforskat världen av bambukläder för barn är det dags att titta närmare på det. Bambu har alla typer av fördelar jämfört med andra typer av tyger, för att inte tala om att du kan hitta alla samma söta stilar. Låt detta vara din kompletta guide till bambukläder för barn, ta bort alla frågor från inköpsprocessen.

De bästa fördelarna som bambu kläder erbjuder

Bambukläder finns i alla samma stilar och bitar som andra tyger, vilket kan få föräldrar att undra varför de ska byta. Vad gör bambu till ett bättre alternativ jämfört med andra tyger? Vad du kanske blir förvånad över att höra är att det har flera fördelar som spädbarn, småbarn och barn kommer att uppskatta.

En av de bästa egenskaperna hos bambukläder är hur lätt, andas och sval den känns. Föreställ dig hur användbart det kommer att vara under de varma sommarmånaderna. Det är också en bra produkt att sova i eftersom du inte behöver oroa dig för att de ska bli överhettade. När det gäller spädbarn betyder det också att de kommer att sova så mycket bättre.

På samma sätt är bambu också känt för att transportera bort fukt på huden. Det hjälper till att hålla huden bekväm och torr, även i de varmaste temperaturerna.

Spädbarn kan få negativa hudreaktioner på tyger som ull, men bambu är allergivänligt. Det betyder att det inte kommer att irritera deras hud. Och om du vill ha ett tyg som håller sig bra över tid, rankas bambu återigen otroligt högt på listan.

Vilka är de viktigaste bitarna av bambu kläder

Att bygga en garderob som huvudsakligen består av bambuartiklar är relativt enkelt tack vare de olika bitar som finns tillgängliga idag. Men snarare än att fokusera på att bygga en full garderob, varför inte plocka upp det väsentliga? Dessa är ett bra ställe att börja på och är sannolikt det som din bebis eller ditt barn kommer att få mest användning av.

Några av de måste-ha bambu kläder bitar bör innehålla:

Sovsäck - När det gäller viktiga bitar för din lilla en, en sovsäck kommer att användas dagligen. Om du har några stycken till hands har du alltid en ren att ta till. Leta efter en som är tillverkad av bambu, med lite annat tyg i. Bambu kan kombineras med ett tyg som elastan för att hjälpa den att behålla sin form och ge den lite stretch.

Sovsäck - A sovsäck eller en TOG kan ge en fridfull sömn för ditt barn och sedan för hela huset. Sovsäckar är ett sätt att hålla bebisar varma och mysiga utan att behöva oroa sig för att de ska bli överhettade eller dra en filt över huvudet. En sovsäck i bambu innebär att den andas och är lätt.

Bodysuit - Ett plagg som man aldrig kan få för många av är en bodysuit. Dessa är utmärkta för lager på lager under kyliga dagar eller bärs solo under varma dagar. Eftersom de ligger direkt mot ditt barns hud är det logiskt att bambu är ett bra alternativ.

Haklappar - Visste du att du också kan hitta haklappar tillverkade av bambu? Det ger samma fördelar som kläder av bambu, plus att de är lätta att tvätta.

Hur man tvättar bambukläder

Och på tal om att tvätta kläder kommer du att bli lättad över att veta att bambu tvättar sig mycket bra. För att säkerställa att den behåller sin form, storlek och färg är det bäst att tvätta bambu i kallt vatten. Om plagget är smutsigt kan det vara nödvändigt att tvätta det i varmt vatten. Varmt är den högsta temperaturen du vill använda, eftersom bambu krymper i varmt vatten.

När det gäller torkning av bambukläderna är lufttorkning bäst, men om du inte har tid att vänta på att kläderna ska torka kan du placera dem i torktumlaren på låg värme. Experter föreslår att du inte låter bambun torka helt i torktumlaren, utan snarare tar ut den när den fortfarande är lite fuktig. Detta hjälper till att säkerställa att den inte krymper.

Bambu är ett underbart tygalternativ för spädbarn och barn

Så innan du köper några nya kläder till din lilla, kanske du vill titta på etiketten och börja aktivt söka bambuplagg.

 

Läsning nästa

Guide to Baby Eczema and How Best to Handle It
All You Need to Know About Pacifiers for Newborns

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.