Allt du behöver veta om Elf on the Shelf (Elf på hyllan)

All You Need to Know About Elf on the Shelf

Julen är här och med den kommer en mängd olika traditioner som ger julen glädje och uppmuntran. För småbarnsföräldrar finns det ingen tradition som är mer spännande och uppriktigt sagt mer efterlängtad än Elf on a Shelf. Även om den fortfarande är relativt ny har den fått ett snabbt genomslag över hela världen och ger barnen något speciellt att se fram emot under nedräkningen till juldagen.

Är du inte bekant med fenomenet Elf on the Shelf men har barn som vill ha en egen alv? Låt oss ta en titt på allt du behöver veta om Elf on the Shelf så att du kan genomföra denna nya familjetradition felfritt.

Vad är en alv på hyllan?

Innan vi kommer för långt in i traditionens detaljer är det viktigt att diskutera vad en Elf on the Shelf är. Det är en leksaksalv som är ungefär lika stor som en Barbiedocka i höjd. Du kan hitta olika iterationer av alven i butikerna med olika ansiktsuttryck. Du kan också hitta både manliga och kvinnliga alver.

Vissa föräldrar väljer bara en Elf on the Shelf för hela familjen, medan andra väljer en alv per barn. Det handlar om din budget och hur mycket arbete du vill göra för dig själv. Att ha en Elf on the Shelf på "besök" under julhelgen kräver en hel del kreativitet från föräldrarnas sida.

Utgångspunkten för dessa alver är att de är magiska, och varje natt när alla sover rör de sig runt i huset och ställer ofta till med ofog. Barnen letar sedan upp dem på morgonen för att se vad de har haft för sig under natten.

Men de här söta nissarna är inte bara magiska, de fungerar också som tomtens spejare och försöker ta reda på om barnen kommer att hamna på "snälla listan". Tomten är alltid på sin vakt, så det kan vara ett bra incitament för barnen att uppföra sig på bästa sätt före jul.

När dyker tomten på hyllan upp?

När du har valt ut en tomte kan du läsa den officiella boken om tomten på hyllan för barnen så att alla blir bekanta med traditionen. Kom ihåg att också låta barnen namnge tomten.

Alvernas magi börjar vanligtvis i december, men när är upp till dig? Många föräldrar tycker att den 1 december är en bra dag för traditionen att börja, men kom ihåg att du måste hålla igång den i nästan en hel månad.

Varje natt måste du flytta nissen runt i huset och skapa olika "scener" som barnen vaknar upp till. Det kan vara ett stort åtagande, och det är därför du hittar alla möjliga Elf on the Shelf-idéer och tips på nätet för andra föräldrar i samma situation som du. Du kan också köpa söta små tillbehör till älvorna.

Den sista "magiska" kvällen är julafton, eftersom det är då som tomten kommer och kollar in vad nissen har att rapportera.

Lär dig reglerna för Elf on the Shelf

Det kanske låter enkelt så här långt, men det finns också några regler som barnen måste följa för att nissen ska behålla sin magi.

Dessa regler kan diskuteras innan nissen ens börjar röra på sig så att barnen är väl medvetna om vad de kan förvänta sig.

Reglerna för alfen på hyllan är följande:

  1. Nissen återvänder alltid till Nordpolen med tomten på julafton, men kommer tillbaka nästa julsäsong.
  2. Även om tomten har "magi" och kan röra sig runt på natten kan den inte prata. Däremot kan de lyssna på barnen.
  3. Barnen får inte röra nissen, eftersom det tar bort dess magi.

Vad gör du om du inte har några idéer?

Som nämnts ovan kan det börja enkelt att komma på idéer för tomten varje kväll, men när månaden fortsätter kan det bli mycket svårare. Försök att söka efter inspiration på sociala medier och online eftersom det finns gott om fantastiska idéer som du kan återskapa.

En rolig familjetradition som hela familjen kan njuta av

Så om du är osäker på om du ska investera i en Elf on the Shelf eller inte, kom ihåg att det kan vara en mycket rolig familjetradition för hela familjen. Det är ett underbart sätt att räkna ner dagarna fram till jul och ge barnen något gulligt att vakna upp till varje morgon.

 

Läsning nästa

Christmas Traditions for New Families - Zipster
Top 15 Gift Ideas for New Mums

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.