En guide till viktiga saker för skötväskan - lämna aldrig hemmet utan dessa

A Guide to Diaper Bag Essentials - Never Leave Home Without These

Som förälder till en nyfödd som behöver kunna göra ärenden, besöka andra och bara i allmänhet lämna huset utan oro - det finns inget viktigare än en välpackad blöjväska. Det handlar om att alltid ha de viktigaste sakerna till hands och att kunna förutse en mängd olika scenarier.

Om du har svårt att bestämma dig för vad du ska lägga i skötväskan kan du använda det här som en snabb packningsguide. Det här är sakerna du aldrig vill lämna hemmet utan.

Allt som behövs för blöjor

Det första du ska packa i blöjväskan är just blöjor/nappisar. Se till att ha mer än tillräckligt med blöjor i väskan samt en barriärkräm eller salva. Detta kommer att skydda ditt barns känsliga rumpa från att utveckla utslag. Du behöver också våtservetter för blöjor och kladd i allmänhet.

En annan viktig sak för blöjbyten är en vattentät skötmatta. Leta efter en som kan vikas eller rullas ihop så att den inte tar upp mycket plats i väskan. Se också till att torka av den ordentligt efter varje användning.

Ett byte av kläder

Eftersom bebisar inte direkt är kända för att vara snygga och prydliga måste du vara beredd med minst ett helt klädbyte. Att ha en ren reservdräkt är det absoluta minimum du vill packa. Helst vill du kasta ett par kroppsdräkterstrumpor, byxor eller leggings och sovbyxor i din väska. Att välja neutrala färger innebär också att plaggen kan mixas och matchas.

Rena och mjuka musliner

Eftersom du aldrig vet när du kan behöva en muslinbör dessa också ses som en viktig del av skötväskan. Välj dem som är tillverkade av mjuka och ekologiska material som bomull eller bambu. Det gör att de är lätta, andas och är lätta att tvätta.

Utrustning för matning och snacks

Det är också i skötväskan som du förvarar all matutrustning och alla snacks. Detta kommer att anpassas efter ditt barns behov.

Några av de matningsredskap och mellanmål som ska packas ner är

  • Två steriliserade flaskor (du kan behöva fler)
  • Mjölkpåsar (om tillämpligt)
  • En i förväg uppmätt portion modersmjölksersättning i pulverform
  • Flaska med varmt vatten att blanda med mjölkersättning
  • Utpumpad bröstmjölk och kylklampar för att hålla den fräsch
  • Bröstkuddar
  • Barnmat (om barnet börjar äta fast föda)
  • Redskap för matning
  • Haklappar
  • Kex för tandvård

Håll din bebis sysselsatt

För att hjälpa till att effektivisera hur många väskor du tar med dig på språng kan blöjväskan också användas för att förvara leksaker. Om du har en mycket ung bebis behöver du förmodligen inte så mycket leksaker, men det är alltid smart att lägga i några saker som håller dem upptagna och underhållna.

Några av de bästa underhållningsartiklarna att placera i din blöjväska inkluderar:

  • Böcker (åldersanpassade)
  • Bitringar och skallror
  • Fidgetleksaker
  • Ett litet gosedjur eller mjukisdjur
  • Ett par rena nappar

Underhållningsartiklarna bör inte vara stagnerande, eftersom det är det som gör dem spännande. Försök att byta ut föremålen i väskan mot andra leksaker och böcker varannan vecka. När ditt barn blir äldre kan du också byta ut föremålen mot mer åldersanpassade.

Ett första hjälpen-kit för bebisar kan visa sig vara mycket praktiskt

Du vill inte tänka på att ditt barn ska skada sig eller må illa, men livet händer. Så av den anledningen är det vettigt att packa ett första hjälpen-kit för barn. Den kan innehålla saker som en termometer, flytande febernedsättande medel för spädbarn, kylgel för tandkött, bandage och antiseptiska våtservetter.

Även väskan du väljer gör skillnad

Förutom att packa det viktigaste är det också viktigt att välja den perfekta skötväskan. Storleken är viktig, eftersom den bör vara tillräckligt stor för att enkelt förvara det viktigaste men inte för stor så att den är ett hinder att bära med sig. Den bör också ha separata fack, påsar och sektioner för att hjälpa till med organisationen. Skötväskor med sidofickor som är perfekta för flaskor kan också vara praktiska.

Om du planerar att använda din skötväska som din handväska också, kan du behöva välja något lite större. Vissa har till och med avtagbara plånböcker som en extra bekvämlighet.

Det sista tipset när du handlar efter en blöjväska är att leta efter en som är vattentät och kan torkas ren. Din skötväska tenderar att ta stryk, så den måste vara byggd för att hålla.

Du är redo för vad livet än bjuder på

Genom att packa alla dessa viktiga saker i din skötväska är du redo för alla situationer som kan uppstå och ser till att din bebis alltid är bekväm, glad och underhållen.

Läsning nästa

5 Tips to Help Your Baby Sleep Better
5 Fun Activities to Do With Your 6-12 Month-Old

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.