5 roliga aktiviteter att göra med din 6-12 månaders-unge

5 Fun Activities to Do With Your 6-12 Month-Old

Om du har ett barn som är sex till 12 månader gammalt, vet du hur svårt det kan vara att hålla dem underhållna. De är för gamla för babyleksaker, men de har inte grov- och finmotoriken för de mer avancerade leksakerna. Och när de närmar sig 12-månadersgränsen kan deras dagslurar bli kortare - vilket innebär att du måste hålla dem sysselsatta under längre perioder. Så vad ska man som förälder göra?

Här ska vi ta en titt på fem roliga aktiviteter som kommer att hålla din 6-12-månaders bebis underhållen och utmanad under denna viktiga livsfas.

Musikinstrument ger dem möjlighet att använda en mängd olika färdigheter

Det här är en bra ålder för att introducera musikinstrument för de små, eftersom de får använda alla typer av färdigheter. Det uppmuntrar kreativitet, en känsla för ljud och grovmotoriska och finmotoriska färdigheter. Musikinstrument som de kan "slå på" är det bästa alternativet för den här åldersgruppen. Det kan till exempel vara trummor, xylofon eller ett babypiano.

Värt att notera är att det inte finns något behov av att köpa ett trumset till barnet eftersom i den här åldern kan i stort sett vad som helst användas som "trummor". Försök att använda metallgrytor och stekpannor, kak- och bakplåtar, metallmuggar och så vidare.

Inga leksaker i sikte - tittut är alltid en favorit

Och för de tillfällen då du inte har några leksaker i sikte är den klassiska leken tittut alltid en vinnare. Oavsett om du använder dina händer eller en filt för att täcka ansiktet kommer du garanterat att få ett leende från din bebis.

Du kan göra leken ännu mer intressant genom att täcka över föremål i rummet. Täck över något litet, t.ex. ett föremål på bordet eller golvet, och fråga var det är. Låt barnet gå vidare och "gräva" efter föremålet genom att flytta på filten. Det här spelet hjälper dem att lära sig om objektpermanens, öka finmotoriken och till och med utöka sitt ordförråd eftersom varje objekt de behöver hitta har ett namn.

Kärleken till byggklossar börjar vid en ung ålder

Visst, du kanske har många år kvar till en imponerande legosamling för ditt barn, men det betyder inte att de inte kan börja leka med byggklossar redan nu. Lego är bara en mer raffinerad och avancerad form av vanliga byggklossar.

Under sex- till tolvmånadersåldern är byggklossar perfekta för stapling. Leta efter ett paket med träklossar som är tillräckligt stora för barnets händer och som har färger och/eller bokstäver på sig för att ge en mer pedagogisk upplevelse.

Stapling i allmänhet är roligt för små barn, så om du inte har byggklossar kan du leta efter andra föremål i hemmet som de kan stapla. Mätkoppar i plast är ett bra exempel eftersom de är lätta, inte går sönder och finns i olika storlekar. När en stapel faller lär sig barnen om orsak och verkan.

Stora pussel är perfekta för små händer

Här är en annan aktivitet som garanterat kommer att underhålla din sex- till tolvmånadersgris. Stora överdimensionerade pussel är fantastiska för fin- och grovmotorik, visuella färdigheter och problemlösningsförmåga. De måste tänka igenom pusslet, undersöka varje bit och hur den passar in.

Se bara till att välja pussel som är åldersanpassade så att ditt barn inte blir alltför frustrerat. Det måste vara en utmaning, men inte omöjligt för dem. Välj också ett material som är slitstarkt och tål att tappas, kastas, spillas och det oundvikliga munhuggandet som barnet kommer att göra med bitarna.

Håll en skattkista nära till hands - rotera föremålen

Det finns inget bättre sätt att vara förberedd än att ha en skattkista till hands. En skattkista, eller leksakslåda, kan fyllas med leksaker, barnsäkra material och aktiviteter. Föremålen bör roteras regelbundet för att hålla den intressant och utmanande.

Skattkammaren behöver inte innehålla en massa saker på en gång, eftersom du inte vill överväldiga ditt barn, och helst ska den vara i en korg eller väska som ditt barn kan nå när du visar den för dem. Låt dem välja vad som tilltalar dem.

När du väljer ut föremålen till skattkistan ska du tänka på skillnader i textur. Spädbarn är mycket medvetna om olika texturer - mjuka, kladdiga, hårda, släta, krusiga och så vidare. Enbart förändringen i textur kan vara underhållande för dem.

Lita på den här listan för att underhålla ditt lilla barn

Nästa gång du kämpar för att hålla ditt barn lyckligt, underhållet och inte kinkigt kan du förlita dig på den här listan för att inspirera idéer. Att ha denna arsenal av aktiviteter innebär att du inte behöver famla efter något att komma på just nu. Föräldraskap handlar om att vara förberedd på alla scenarier och att ha idéer och resurser att ta till.

Läsning nästa

A Guide to Diaper Bag Essentials - Never Leave Home Without These
All You Need to Know About Long-Haul Travelling with Your Little One

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.